breaking news

Concertul de colinde al Corului Patriarhiei Române ”Evloghia”

ianuarie 29th, 2013 | by centrulcultural
Concertul de colinde al Corului Patriarhiei Române ”Evloghia”
Spectacole
0

Concertul de Colinde organizat în data de 15 decembrie în cadrul Casei Municipale de Cultură “Florica Cristoforeanu”, în colaborare cu Federaţia FORTES, a reprezentat practic răgazul de rugăciune pe care tinerii preoţi ai Corului Patriarhiei Române ”Evloghia” l-au adus în faţa a peste 500 de râmniceni, ca un semn al binevenirii iernii în casele şi sufletele celor prezenţi. Spectacolul, ce a durat mai bine de 90 de minute a debutat printr-un moment de colinde ce a aparţinut Corului Casei de Cultură, alcătuit din copii ai urbei ce au dorit prin mesajul lor plin de lumină să transmită o parte din bucuria Sărbătorilor de iarnă şi celor care, în întâmpinarea Domnului au ales să primească în Casa sufletului lor colindele pline de însemnătate ale celor care poate mâine, prin mintea lor luminată, vor aduce un viitor mai bun oraşului nostru.

Momentul ce a urmat  a fost unul de maximă emoţie: colinde româneşti şi muzică bisericească interpretate pe tonuri bizantine au transmis în sânul râmnicenilor, prin glasurile şi prezenţa “oamenilor Domnului” mesaje ale bucuriei aduse în calea pocăinţei tuturor. Oamenii au ascultat, au cântat alături de Corul Bizantin, simţind prin unitatea glasurilor, adevăratul sentiment al iubirii pe care Iarna prin momentele sale minunate de maximă trăire le produce în simţirile şi minţile oamenilor, care astfel devin mai buni, mai veseli, mai iubitori. Totodată, remarcabil a fost mesajul plin de căldură al actriţei Manuela Golescu, care într-un dialog plin de emoţie şi culoare cu Corul “Evloghia” a reuşit să transmită de la suflet la suflet sentimentul dăinuirii credinţei în sufletele oamenilor.

În încheiere, transmitem cuvântarea către râmniceni a Părintelui Arhidiacon Marius Militaru, coordonatorul Corului Patriarhiei Române Evloghia: “Am întâlnit în acest mic oraş, o mulţime de oameni cu suflet mare. Atmosfera creată a fost una minunată, fapt ce ne face bucuroşi de alegerea de a fi alături celor din Râmnicu Sărat, la o ocazie atât de specială. Cu siguranţă vom reveni! Le doresc tuturor Sărbători fericite, inimă bună şi lumină în suflet!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *