breaking news

COMUNICAT DE PRESĂ: FOCUS – FIND YOUR COMPETENCES & USE THE SMART

august 17th, 2018 | by centrulcultural
COMUNICAT DE PRESĂ: FOCUS – FIND YOUR COMPETENCES & USE THE SMART
Anunțuri
0

Între 15 septembrie 2017 si 14 februarie 2019, pe o perioadă de 17 luni, Centrul Cultural “ Florica Cristoforeanu “ implementează PROIECTUL EUROPEA FOCUS, finanțat de Comisia Europeană prin Programul ERASMUS+ cu suma de 30.000 Euro . Managerul de proiect este reprezentantul instituției, prof. SOCOL – VILCU VIOLETA .
Ideea acestui proiect a început de la nevoia de a îndepărta tinerii de mediul nociv al societății actuale (internetul, jocurile online, abuzul de alcool sau alte substante) și de a a-i angrena în activități motivante și interesante.
În luna iunie 2018, reprezentanții celor 7 grupuri participante la acest proiect au derulat o vizită de pregătire iar schimbul cultural de tineri va avea loc în perioada 22.08.2018-01.09.2018.
În această perioadă vom propune, analiza și vom centraliza cele mai bune metode și practice de petrecere a timpului liber ca instrument de coeziune, implicare comunitară și dialog intercultural.
Implementarea acestui proiect este responsabilitatea a 8 organizații din 7 țări : România, Spania, Italia, Turcia, Grecia, Macedonia și Bulgaria.
Obiectivele proiectului sunt următoarele : creșterea nivelului informațiilor privind furnizarea de metode și instrumente de petrecere a timpului liber, dezvoltarea competențelor personale și profesionale în activitățile din timpul liber, creșterea capacității operaționale a organizațiilor de promovare prin dezvoltarea unei metodologii de utilizare a timpului liber, dezvoltarea abilităților practice din timpul liber prin lucrul în echipe interculturale, creșterea vizibilității educației nonformale, combinate într-un manual care să fie dezvoltat pe tot parcursul proiectului și distribuit organizațiilor din UE.
Echipa României este formată din :
Liderul – consilierul juridic, ILIE V. RAFAELA
Membri – TOADER MARA, CIUREA ANDREEA, ENESCU MARA, CÎRJAN BIANCA ,

BONTU VLAD, GHIZDEANU SIMINA,
Fotograf /editor – ALEXANDRU MARIUS

Pentru relații / informații – GRIGORE ANDREEA
Staff support – IVANCIU FABIANA și IONESCU ANDRA.
In realizarea Youth Exchange-ului care se va desfășura în perioada 22 august – 1 septembrie 2018 se vor implica deasemenea colectivul și colaboratorii Centrului Cultural “ Florica Cristoforeanu “ – ANDREI IOANA, MANOLACHE ALINA, TUDOSE CORNEL, DINU NICU, CĂLIN SORIN, STĂNCIUC ALINA, STOICA AURAȘ, ROBE CRISTINA, GHEORGHE FLORENTINA și MANOLI ȘTEFAN  precum și elevii ce activează în cadrul Școlii Populare de Arte, elevi ai claselor de dans tradițional, dans modern, canto muzică populară, canto muzică ușoară și chitară.
MANAGER DE PROIECT ,
PROF. SOCOL – VILCU VIOLETA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *