Grupul folk „Vali Sterian”

Grupul Folk Vali Sterian a luat ființă la Râmnicu Sărat în cadrul Centrului Cultural Florica Cristoforeanu, în urmă cu 14 ani, la inițiativa folkistului Cornel Tudose.

În cei 14 ani de activitate, prin grup au trecut peste 500 de folkiști. Grupul folk Vali Sterian a desfășurat o impresionantă activitate artistică, atât la nivel local cât și la nivel național prin participări masive la recitaluri, concerte dar și festivalurile-concurs de gen din țară. Astfel grupul Folk Vali Sterian s-a bucurat de aprecierile juriilor festivalurilor de la Râmnicu Sărat, Ipotești, Bicaz, Târgu Jiu, București, Craiova, Buzău, Brăila, Moroeni.

Grupul a susținut recitaluri în cele mai importante locații din țară dar mai ales în București, Buzău, Râmnicu Sărat, Moroeni și Gresu.

Grupul a dat scenei de gen, nume importante care au avut ecou în lumea muzicală folk – pop. Astfel, Dani Bușoi, Bianca Milea, Bianca Predonescu, Dănuț Drăgan, Alexia Nedelcu, Delia Porumb, Ania Bunduc, Eduard Macovei, Florin Manea, Alex Andrei, Andrei Cueru, Alex Dumitru, Șerban Bucur, Vlăduț Lalu, Vlad și Mihăiță Vasile, Horia Mihăila, Lorena Anghel, Elena Ciocârlan, Adela Oprescu, Adriana Glineschi, Ancuța Bobleaca, Darius Ștefan, sunt doar câteva nume care s-au impus și au reprezentat grupul folk în manifestarile de gen din țară.

În ultimii ani, grupul folk Vali Sterian susține stagii de pregătire în taberele folk organizate de Centrul Cultural Florica Cristoforeanu, în urma cărora participanții studiază arta interpretativă și compozistică.

Centrul Cultural ”Florica Cristoforeanu” Râmnicu Sărat © 2022. Toate drepturile rezervate.
Termeni și condiții / GDPR

Facebook